Pozole rojo

Billede af retten Pozole rojo efter egen opskriften

Pozole er en mexicansk gryderet, med hvide majs. Pozole er ofte lavet med svinekød som i denne opskrift. 

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tilbehøret

  1. Skyl majskernerne og fjern den mørke del, som er det, der binder majskernerne til kolben; det er vigtigt at gøre dette, for ellers vil majskernerne ikke åbne sig.
  2. Majsen koges med et mellemstort løg og et helt hvidløg, begge halveret, i en gryde med vand, der dækker majsen cirka 10 centimeter.
  3. Hvis der er brug for mere vand undervejs, dette skal altid være varmt.
  4. Når majsen begynder at åbne sig, tilsætter vi kødet i stykker, laurbærbladene og salt.

Saucen

  1. Chilierne åbnes på langs og stilken og kernerne fjernes. De skylles og lægges i kogende vand i ca. 15 minutter, til de er bløde.
  2. De hældes op i blenderen med 6 hvidløgsfed, et halvt løg, oregano og salt efter behov.
  3. Salsaen af chillerene sies, og hældes i en gryde med lidt olie, under konstant omrøring. Lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.
  4. Når kødet er blødt, kommer man salsaen i gryden og lader den simre i yderligere 20 minutter.
  5. Kødet tages op af gryden og strimles groft, lægges tilbage i gryde og så er pozolen klar til servering.

Serveres i en dyb skål og drysses med fint hakket løg, tyndt skåret radiser, fint hakket salat og mexicansk oregano, som knuses i hænderne inden den drysses over pozole. Og til sidst nogle (eller mange) dråber limesaft og piquin powder-lime.

TIP server med sprøde Tosdados.

Buen provecho!

Find produkterne her

Scroll to Top