Ægte mexicansk chili salsa fra Mexican Heart
Den krydrede, stærke salsa er uløseligt forbundet med en stor variation af retter fra det mexicanske køkken, og mexicansk mad med salsa har udviklet sig til et verdensomspændende fænomen på linje med de solsvedne mexicanske kaktuslandskaber, den mexicanske sombrero og fyldige mexicanske moustacher.
Mexicansk salsa har stadfæstet sig som en fast ingrediens og en højtelsket dip på alverdens middagsborde, når det hele skal være lidt ekstra spicy. I direkte oversættelse betyder det spanske ord “salsa” slet og ret ”sauce”.
Salsaens historie
Salsa, der er en kombination af chili, tomater og andre krydderier, kan spores helt tilbage til aztekerne, mayaerne og inkaerne. Spanierne stødte første gang på tomater efter erobringen af Mexico i 1519-21, der lagde kimen til salsa sauce. Aztekerne kombinerede tomater med chilipeber og squashkerner, og anvendte hovedsageligt denne sammensætning som krydderi til kalkun, vildt, hummer og fisk. Denne kombination blev efterfølgende døbt ”salsa” af Alonso de Molina i 1571.
Anvendelsen af mexicansk salsa som dip opnåede første gang stor popularitet via mexicanske restauranter baseret i USA.
Op igennem 1980erne tiltog den mexicanske salsas popularitet. Da produktionen af mexicansk salsa på glas begyndte, blev det muligt at eksportere salsa til hele verden, og salsa blev en fast ingrediens i køkkenet over hele verden. Nogle af salsaens fortalere vil dog stædigt holde fast i at salsa på glas ikke kan sidestilles med den rigtige salsa cruda, der traditionelt er sammensat af friske tomater, frisk eller syltet chili, oregano, salt og peber. Man kommer dog ikke udenom at den langtidsholdbare salsa på glas har været en stor faktor i forhold til udbredelsen af salsa på et globalt plan.
Den tomatbaserede salsa har sidenhen fået konkurrence fra forskellige typer salsa sammensat med frugt, majs eller sorte bønner. I løbet af 00erne er sødere variationer af salsa, der kombinerer frugt med chilipebre som Habanero, Scotch Bonnet (der er lidt mildere end Habanero) og datil chilipeber, steget i popularitet. Disse salsakombinationer serveres ofte med f.eks. frosne desserter og cheesecake. I denne optik blev salsa også et hit for mennesker, hvis smagsløg ikke er til alt for stærk mad.
Salsa anvendes også i marinader, salatdressinger, stuvninger og diverse saucer. Foruden at være et stærkt pift til fiske-, kylling- og kødretter, så anvendes salsa også som krydderi til bagte kartofler, pastaretter og pizza.
Mexican Heart – hjerteblod for mexicansk chili salsa
Vi har et stort udvalg af mexicansk salsa til enhver smag. Vores mexicanske gourmet salsa er fremstillet af de bedste chilier helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.
Med vores ægte mexicanske salsa oplever du stemningen af Mexico direkte ved dit eget middagsbord – lige når du har lyst. Uanset om du er til grøn salsa eller rød salsa, mild eller stærk, så har vi salsa, der sætter prikken over i’et, når dit hjerte banker for det mexicanske køkken.
Står menuen på burritos, tacos, nachos, tortillas, gorditas eller enchiladas … eller måske en kylling- eller fiskeret … så har Mexican Heart mexicansk gourmet salsa sauce til enhver ret, der samtidig sikrer dig den helt rigtige mexicanske madoplevelse.