Pasilla chili

Her finder du alle vores produkter med pasilla chili. Pasilla chili er særdeles populær i det mexicanske køkken, især til fremstilling af saucer som mole og salsaer. Det er også muligt at male pasilla chili til pulver, der kan anvendes som krydderi og ingrediens i diverse retter. Adskillige mexicanske chilier tørres til kulinariske formål, og gives derefter et helt nyt navn, da smagen og anvendelsen ændres radikalt.

Viser alle 3 resultater

Pasilla chili

Pasilla chili (”lille rosin” i direkte oversættelse) refererer til den tørrede chilaca chilipeber, der er en populær mexicansk chilipeber. Chilaca chilipeberen er også kendt som pasilla bajio, chile negro eller ”mexicansk negro”, fordi den starter mørkegrøn under modningen, men ender med at blive mørkebrun i farven. Den bliver typisk fra 20 til 25 centimeter lang. Pasilla chili, sammen med ancho chili og guajillo chili, siges nogle gange at omfatte den ”hellige treenighed” af mexicansk chilipeber. I nogle tilfælde inddrages den mørke mulato chili selvom denne dog ikke er en officiel forlængelse af den ”hellige treenighed”. Pasilla chiliens smag er røget og besidder en jordagtig nuance. Pasilla chili er også kendt for at give et stærkt twist i både smag og udseende til en standard rød chili enchiladasauce. Denne chilivariant kan også anbefales sammen med frugt eller som tilbehør til and, skaldyr og lam.

Køb Pasilla chili

Hos Mexican Heart forhandler vi forskellige produkter med pasilla chili, både i den klassiske tørrede form til madlavning, velsmagende chili salsa samt i spændende mexicanske øl, der i den grad er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Pasilla chili vindstyrke

Pasilla chili er ikke en af de voldsomme chilier i forhold til vindstyrke, men den giver dog en fornuftig varme fra sig. I styrke varierer disse chilipebre fra 250 til 3.999 Scoville-Enheder. Til sammenligning rammer en gennemsnitlig jalapeño 5.000 Scoville-Enheder.

Scroll to Top