Chiafrø

Mangler du mexicanske chiafrø til din madlavning? Køb det lige her i shoppen.

De chiafrø vi forhandler hos Mexican Heart kommer oprindeligt fra Mexico, som har forfinet chiafrøene, så du kan finde nogle af de bedste chiafrø fra denne region.

Metztli i Guadalajara har dyrket chiafrø i flere generationer, så alle Mexican Hearts chiafrø kommer fra deres egne marker. Alle chiafrøene er sorteret efter størrelse og renset så de er fri for skaller, småsten mv.

Viser et enkelt resultat

Chiafrø fra Mexico

På Mexican Heart forhandler vi ægte mexicanske chiafrø, som er importeret direkte fra Mexico. Chiafrø indeholder mange gode ting, som er sundt for kroppen. Først og fremmest indeholder chiafrø et højt indhold af kostfibre, som derved styrker din fordøjelse og sørger for at du er mæt i længere tid. En spiseskefuld chiafrø indeholder 5 gram fibre. Det store indhold af kostfibre er også med til at stabilisere blodsukkeret. Derudover indeholder chiafrø også store mængder vegetabilske omega-3 fedtsyrer, mange proteiner, kalk og antioxidanter.

Chiafrøenes historie

Chiafrø er frø fra planten Salvia hispanica, som vokser vildt i Mellemamerika, og man har brugt det som en del af basisføden i både Mexico og Guatemala. Planten tilhører myntefamilien, Lamiaceae, der hører hjemme i det centrale og sydlige Mexico samt Guatemala. Chiafrøs oprindelse menes at trække tråde til Mellemamerika, hvor chiafrø var en fast bestanddel i den gamle aztekiske kost. Frøene fra den beslægtede plante, Salvia columbariae (gylden chia), blev primært brugt af indianere i det sydvestlige USA.

Hvad kan man bruge chiafrø til?

Chiafrø smager næsten ikke af noget, og derfor man kan tilsætte dem i næsten alt slags mad. For eksempel kan man bruge chiafrø i chiagrød, på yoghurt, i smoothies, i bagværk og meget andet. Det er dermed ikke smagen, som chiafrø er blevet et yndet fødevareprodukt på, men derimod chiafrøenes særdeles gode egenskaber for kroppen og sundheden. Chiafrø er anerkendt som en fremragende kilde til omega-3 fedtsyrer. Det samme gør sig gældende i forhold til kostfibre, og et stort indhold af protein og mineraler, herunder jern, calcium, magnesium og zink. Ny forskning tyder på, at ved inkludering af chiafrø i en del af en sund diæt, kan hjælpe med at forbedre kardiovaskulære risikofaktorer såsom sænkning af kolesterol, triglycerider og blodtryk.

Scroll to Top