Bacanora
Bacanora er en 1. klasses spiritus fra Sonora i Mexico. Den er til dig der gerne vil prøve en anderledes agavespiritus.
Indtil 1992 var bacanora forbudt at producere og drikke i Mexico, men heldigvis blev bacanoraen lovlig igen. Så i dag kan du smage en bacanora, hvor producenten har lagt hele sit hjerte og sjæl i at producere en af Mexicos bedste bacanoraer.
Hos Mexican Heart finder du et eksklusivt sortiment af specialudvalgte bacanora – mexicansk agavebrændevin til feinschmeckeren.
Bacanora – Mexicos luksusvariant af agavebrændevin
Ligesom det er tilfældet med f.eks. Mezcal og Tequila, så er Bacanora også en spiritus, der er udvundet af agaveplanten. Bacanora fremstilles i den mexicanske delstat Sonora.
Indtil 1992 var det ulovligt at destillere Bacanora grundet diverse religiøse og politiske strømninger. Dette forbud fik dog langtfra bacanora til at uddø. Siden 2000 har Bacanora været officielt licenseret af den mexicanske regering med en oprindelsesdenomination til delstaten Sonora. Det betyder at benævnelsen Bacanora kun må anvendes til destillater, der er udvundet fra agaveplanter fra disse områder i Sonora: Bacanora, Sahuaripa, Arivechi, Soyopa, San Javier, Cumpas, Moctezuma, San Pedro de la Cueva, Tepache, Divisaderos, Granados, Huásabas, Villa Hidalgo, Bacadéhuachi, Nácori Chico, Huachinera, Villa Pesqueira, Aconchi, San Felipe de Jesús, Huépac, Banámichi, Rayón, Baviácora, Opodepe, Arizpe, Rosario de Tesopaco, Quiriego, Suaqui Grande, Onavas, Yécora, Álamos, San Miguel de Horcasitas, Ures og La Colorada.
Den ”forbudte” drik er en exceptionel spiritus, hvor der er kælet for den mindste detalje og smagsnuance. Bacanora har rødder dybt forankret i den mexicanske historie. I dag er bacanora tilgængelig i alle egne af Mexico, men fra 1915 og helt frem til 1992 var bacanora grundet politiske og religiøse aspekter, en ugleset og direkte forbudt drik at nyde. Forbuddet var så vidtgående at enhver, der blev taget i at sælge eller drikke bacanora, risikerede fængselsstraf eller endog i yderste konsekvens dødsstraf. Uanset risikoen og de voldsomme strafferammer, så ebbede produktionen af bacanora ikke ud. Fremfor at opløse traditionsrige familieforetagender og det eksistensgrundlag, som man kendte, så ”forklædte” de nu illegale producenter af bacanora deres produkter, så en på papiret uofficiel variant af bacanora sivede ind på markedet som et genfærd. Disse producenter gik nu under betegnelsen ”vinateros”.
Hvis man medregner hele tidsspektret fra agaveplanten fødes til den færdige bacanora er på flaske, så er der tale om et tidsinterval på 10-12 år. Det er altså en særdeles tidskrævende proces at producere bacanora, og arbejdet i markerne er særdeles omfattende.
Køb Bacanora fra Mexican Heart
Hos Mexican Heart har vi altid et stærkt sortiment af den populære og eksklusive bacanora på lager. Vil du opleve den unikke smag af agave fra den mexicanske Sonora-egn? Så er vi nødt til at anbefale at du prøver Bacanoras udsøgte smagsopelvelse.