Tequila

Viser alle 12 resultater

Tequila

Det er ikke kun de udsøgte mexicanske madretter, der har sat sit præg globalt. Mexico er også verdensberømte for deres udsøgte produktion af spiritus. Det er svært at nævne Mexico uden at tankerne også henledes på Tequila. Mexico er synonym med denne stærke drik, som har rødder langt tilbage i historien.

For mange er Tequila synonym med shots, salt og citron efterfulgt af en grimasse over smagen, men Tequila rummer mange flere nuancer end som så.

Hos Mexican Heart finder du en række ægte mexicanske tequilaer – importeret direkte fra Mexico – som helt sikkert vil få selv den mest garvede Tequila aficionado til at løfte øjenbrynene og væde læberne.

I de historiske fodspor på den legendariske Tequila

Tequilaens historie går langt tilbage i og med at den første Tequila blev fremstillet helt tilbage i det 16. århundrede nær den vestlige mexicanske by … Tequila! Den form for Tequila, der er kendt og elsket over hele verden i dag, blev sat i masseproduktion første gang i starten af 1800-tallet i den mexicanske by Guadalajara.

Den første eksport af Tequila til USA blev foretaget af Sauza Tequilas grundlægger, Don Cenobio Sauza, der også var borgmester i byen Tequila fra 1884-85. Sauza forkortede det oprindelige navn ”Tequila-ekstrakt” til blot ”Tequila” for det amerikanske marked. Sauzas barnebarn, Don Francisco Javier, fik international opmærksomhed, da han insisterede på, at der ikke kunne lade sig gøre at fremstille Tequila hvor der ikke var agaver. Javiers udtalelser og hans position som en af tequilaens fremmeligste forkæmpere, førte til den overbevisning, at rigtig tequila kun kommer fra den mexicanske delstat Jalisco.

I dag er produktion af Tequila afgrænset til fem mexicanske stater: Jalisco, Nayarit, Guanajuato, Michoacan og Tamaulipas. I disse fem delstater dyrkes Den Blå Agave (Agave Tequilana Weber Azul), som er basis for produktion af Tequila. Den Blå Agave er seks til ti år om at modne, hvorefter man fraskærer de kraftige blade. Pinãen, som er Den Blå Agaves krop, dampkoges og presses, hvorefter den sukkerholdige saft gæres og destilleres til Tequila.

Siden 1990erne er tequilas popularitet steget enormt på verdensplan, og denne klassiske mexicanske spiritus, er i dag en stor eksportvare globalt. Nogle tequilamærker er forblevet i familieeje, men de fleste velkendte mærker ejes i dag af store multinationale selskaber. Der findes dog stadig over 100 spritfabrikker i Mexico, som producerer over 900 tequilamærker, og der er registreret mere end 2000 navne på tequilamærker. For at man må trykke navnet ”Tequila” på en flaske, er det et krav at spiritussen er produceret i et af de udpegede områder i Mexico, og producenten skal samtidig overholde den officielle Standard for Tequila, også kendt som NOM-006-SCFI-2005, der fortæller på hvilken spritfabrik den pågældende Tequila er fremstillet. NOM-standarden er i øvrigt under konstant revision for at leve op til de hastigt skiftende forhold som regulerer international handel.

Mange tequilamærker kommer fra samme sted, da der findes et begrænset antal spritfabrikker.
The Tequila Regulatory Council of Mexico tillod oprindeligt ikke, at smagstilsat Tequila måtte bære navnet Tequila. Men i 2004 besluttede rådet at også smagstilsat Tequila kunne kaldes Tequila. Undtaget var ren agave Tequila, som stadig ikke må tilsættes smagsstoffer.

Tequila fra Mexican Heart

Tequila opdeles i fem forskellige kategorier eller lagringer: Blanco/Plato, Reposado, Añejo, Extra añejo og Joven.

Hos Mexican Heart får vi løbende nye spændende leverancer på lager af Tequila – direkte fra de mexicanske spritfabrikker. Her finder du både Blanco, Reposado og Añejo-lagringer – 100 % agave premium Tequila til stærke priser og stærke smagsløg.

Scroll til toppen