Kaktus

Nopales – kaktus fra Carey er en lækker ingrediens til din madlavning fra Mexico.

Kaktus – nopales er en fantastisk ingrediens til din salat, til dine vegetartacos eller som en del af en gryderet. Smagen er mildt syrlig og ellers i stil med salat/agurk. Husk at tilføje fetaost, hvis du bruger spise kaktus – nopales i en salat.

Viser et enkelt resultat

Spise kaktus – Nopales

Nopales spise kaktus er et sundt, lækkert og mættende tilskud til enhver salat og efter sigende samtidig kaloriefattig og rig på antioxidanter, som vitamin A, B og C. Denne spise kaktus er fuld af fibre og er desuden også perfekt for væskebalancen. Nopales spise kaktus er en almindelig ingrediens i talrige mexicanske retter og kan både spises rå eller kogte, bruges i marmelade, supper, gryderetter og salater. Denne spise kaktus har været kendt siden oldtiden, både som spise og for dens medicinske effekt. Nopales anses som en sund grøntsag, der anvendes i flere mexicanske husmoderråd og som foder til dyr. På spansk kaldes Nopal Kaktus ”the tuna” og ”prickly pear” på engelsk. Der findes omkring 114 forskellige Nopales kaktusarter i Mexico. Denne art af spise kaktus sælges primært frisk i Mexico, renset for torne og skåret i skiver efter den enkelte kundes ønske. Spise kaktus fås også på dåse eller glas, ofte under navnet nopalitos, og i mere sjældne tilfælde i tørret form, ofte til eksport. Skåret i skiver eller tern har nopales spise kaktus en let, mild syrlig smag, lidt i stil med grønne bønner, og en tekstur, der er både sprød og blød.

Find nopales spise kaktus i mexicanske retter

I det mexicanske køkken bruges nopales spise kaktus i retter som:
  • Huevos con nopales (æg med nopales)
  • Carne con nopales (Con Carne ret med nopales)
  • Tacos de nopales (tacos med nopales)
  • Salater med queso panela (panela ost) eller feta
  • Grøntsag som tilbehør til en ret.
I den moderne del af den mexicanske cuisine er nopales spise kaktus en almindelig ingrediens.

Scroll to Top