Jalapeños og Chipotle Chili
I sin helhed er chipotle chili tørrede og røgede jalapeños. Det giver chipotle chili en fantastisk smag, som kan bruges i mange retter til at tilføje styrke og røg. Chipotle bruges ofte i marinader som adobo og ofte i sammenhæng med ancho chili. Tilsammen tilfører disse chilier en fantastisk smag til enhver marinade. Ønsker du samme søde og røgede smag, men med mindre af det stærke, kan vi på det kraftigste anbefale
ancho chili.
Chipotles oprindelse
Teknikken, der anvendes til røgning af jalapeños, kan spores tilbage til de tidligste madkonserveringsteknikker, der, endog før aztekerne, blev anvendt i det centrale Mexico og videre op igennem Mellemamerika. Navnet kommer fra Nahuatl-ordet chīlpoctli, der betyder ”røget chili”. Det formodes at denne chilitype blev opdaget af Christopher Columbus på hans epokegørende rejse til den nye verden, og efterfølgende bragt tilbage til Spanien, hvorfra den blev spredt udover det europæiske kontinent. Chiliens selvpræserverende effekt gjorde det muligt for den røgede chili at overleve den lange rejse på tværs af flere oceaner. Netop teknikken med at ryge chili gør at chilien kan langtidsopbevares.
Køb Chipotle chili hos Mexican Heart
Hos Mexican Heart finder du et udvalg af chipotle chili i tørret form og på dåse fra Carey. De syltede Chipotle chili på dåse er en fantastisk ingrediens at have stående i køkkenet. Marinaden, som Chipotle chili er lagret i, er en udsøgt tomat- og krydderikombination af sødme, styrke og røg. Den røde sauce, der omsvøber de syltede Chipotle chili, er med sin sødmekraftige flavour et stærkt aktiv til enhver ret.
Med Chipotle chili får du den udsøgte smag af det mexicanske køkken. Med den tørrede chili kan du lave din egen adobo sauce. Her kan du styre hvor stærk saucen skal være ved at koge den i et stort stykke, og tage den op når den smager som den skal. Skal det være nemt og lige til, så kan du også finde Chipotle chili i adobo sauce på dåse. Den er nem at tage i brug og så kan du bruge marinaden på ingen tid.