Guide til mexicansk vin

Vin på terrasse i Mexico

Det er muligt at mange ikke forbinder Mexico med eksklusive og udsøgte vine, men Mexicos vingårde gemmer på en perlerække af fantastiske vine, som er ideelle til mange forskellige retter eller blot til at nyde en stille sommeraften på terrassen.

I dette indlæg præsenterer vi et udvalg af vin til mexicansk mad, som du bør prøve.

Find en vin der passer til:

Mexicansk rødvin til oksekød

Skal du tilberede et måltid, der indeholder oksekød, er der en del mexicansk rødvin, vi kan anbefale i forbindelse med retter der indeholder oksekød.

Den mexicanske vingård Nebbiolo er lokaliseret i Baja California, der er det mest anerkendte vindistrikt i de mexicanske egne. Den mexicanske rødvin Altotinto Nebbiolo 2017 er en kraftig, mørk og rund mexicansk rødvin med noter af kirsebær, vanilje, chokolade og lakrids i smagen. Udover at den er fantastisk i kombination med oksekød, kan den også anbefales til retter der indeholder lammekød, fjerkræ eller vildt.

Se Vivino bedømmelse her:

4.1/5

Altotinto Syrah er en smagsoplevelse i særklasse, der bl.a. præsenterer noter af egetræ, chokolade, blommer, solbær samt diverse jordmineraler. En mexicansk rødvin der er afvekslende i både smag og anvendelsesmuligheder i forbindelse med måltider. Til måltider med oksekød vil vi afgjort anbefale Altotinto Syrah, som også går glimrende i spænd med andre former for kød og forskellige desserter.

Se Vivino bedømmelse her:

3.9/5

Står menuen på pizza, er den mexicanske rødvin Altotinto Anécdota et oplagt valg til måltidet. Øvrige retter, der f.eks. indeholder oksekød, lammekød og vildt, er også perfekte sammen med Altotinto Anécdota. Krydret mad á la Mexico anbefales sammen med denne mexicanske rødvin. Denne mexicansk rødvin er produceret på et ”blend” af druerne merlot, tempranillo og petite syrah, som er lagret på fad i seks måneder. Aromaen er modne blåbær, jordbær, vanilje og karamel. Smagen præsenterer elegante noter af røde bær, jordbær, hindbær og ribs.

Se Vivino bedømmelse her:

3.6/5

En anden mexicansk rødvin, der altid kan nydes sammen med retter, der involverer oksekød, er Altotinto Selección. Vinen er et blend af druerne Shiraz/Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo og Petite Syrah. I smagsoplevelsen møder du noter af vanilje, eg, tobak, blommer og solbær.

Se Vivino bedømmelse her:

3.9/5

Den fantastiske mexicanske rødvin Altotinto Premium Alta Reserva er et af flagskibene fra denne mexicanske vingård. Vinen er et blend af druesorterne Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo og Tempranillo, der forenet, og efter tyve måneders lagring på egetræsfade, går op i en højere enhed. Vinen præsenterer bl.a. noter af eg, chokolade og vanilje, og er et særdeles godt valg til oksekød, i særdeleshed steaks og vildt.

Se Vivino bedømmelse her:

4.3/5

Altotinto Gran Cabernet 2016 er endnu et tophit fra Altotinto, der er udvundet af Cabernet Sauvignon-druen. En kompleks vin med masser af krop, og rig på noter af eg, vanilje, blommer og brombær. Nyd den f.eks. i forbindelse med en god steak. Hvis du skal vælge vin til mexicansk mad, har du et sikkert valg i Altotinto Gran Cabernet 2016.

Se Vivino bedømmelse her:

4/5

Mexicansk rødvin til kylling

Altotinto Nebbiolo 2017, som vi nævnte i forbindelse med oksekød, er nuanceret og all-round god til adskillige retter. Den går således perfekt i spænd med kylling og andet fjerkræ. Den mexicanske rødvin Altotinto Nebbiolo 2017 er en kraftig, mørk og rund mexicansk rødvin med noter af kirsebær, vanilje, chokolade og lakrids i smagen.

Se Vivino bedømmelse her:

4.1/5

Altotinto Syrah er en smagsoplevelse i særklasse, der bl.a. præsenterer noter af egetræ, chokolade, blommer, solbær samt diverse jordmineraler. En mexicansk rødvin der er afvekslende i både smag og anvendelsesmuligheder i forbindelse med måltider.

Se Vivino bedømmelse her:

3.9/5

Altotinto Gran Cabernet 2016 er endnu et tophit fra Altotinto, der er udvundet af Cabernet Sauvignon-druen. En kompleks vin med masser af krop, og rig på noter af eg, vanilje, blommer og brombær. Udover at vi nævnte vinen i kompagniskab med en steak, så er den også særdeles anbefalelsesværdig i forbindelse med retter, der involverer kylling og andet fjerkræ. Hvis du skal vælge vin til mexicansk mad, har du et sikkert valg i Altotinto Gran Cabernet 2016. En ægte mexicansk topvin!

4/5

Mexicansk vin til desserter

En delikat mexicansk rødvin til desserter, som f.eks. ostekage og forskellige oste, er den førnævnte Altotinto Syrah, der er en smagsoplevelse i særklasse med noter af egetræ, chokolade, blommer, solbær samt diverse jordmineraler. En mexicansk rødvin der er afvekslende i både smag og anvendelsesmuligheder. Her får du altså en rødvin, som ikke blot egner sig godt til hovedmåltidet, men som også er særdeles delikat til forskellige desserter.  

Se Vivino bedømmelse her:

3.9/5
Scroll to Top