Mezcal info

Oaxaca i det sydvestlige Mexico er berømt for sin legendariske drik mezcal, som havde både ceremonielle og spirituelle formål. Den komplekse fremstillingsproces for mezcal begynder med agave planter dyrket i mineralrig jord. Når agaven er ca. 10 år, udvælger mezcalilleroen de modne agaver, og skærer af de dele af planten som ikke skal i ovnen. Derefter bliver agaven bagt i en jordovn i ca. 5 dage, hvor bunden er dækket med glødende lavastykker og træ. På denne måde kommer alle agavens smagsnuancer og den karakteristiske røgede smag frem. Efterfølgende bliver de kogte agaver knust i en Tahona, som er et møllehjul trukket af en hest. De knuste agaver gærer herefter, udelukkende med brug af naturlig gær og mikroorganismer i trækar, for til sidst at blive destilleret i en kobberkedel. Denne unikke fremstillingsproces er nedarvet i generationer af mezcalilleros.

Scroll til toppen