Mezcal info

Vores mexicanske Mezcal

Vi fører to mezcal på webshoppen. Begge er fra Oaxaca i det sydvestlige Mexico. Her produceres de af mester destillatør mezcalero Don Zósimo Méndez. Her produceres mezcal ved gæring på egetræsfade og herefter destillering i kobberkedel. Det er med til at komplimentere den bløde smag af agaven.

Sådan produceres det

Den komplekse fremstillingsproces for mezcal begynder med agave planter dyrket i mineralrig jord. Når agaven er ca. 10 år, udvælger mezcalilleroen de modne agaver, og skærer de dele af planten som ikke skal i ovnen af. Derefter bliver agaven bagt i en jordovn i ca. 5 dage, hvor bunden er dækket med glødende lava stykker og træ. På denne måde kommer alle agavens smagsnuancer og den karakteristiske røgede smag frem.

Efterfølgende bliver de kogte agaver knust i en Tahona, som er et møllehjul trukket af en hest. De knuste agaver gærer herefter, udelukkende med brug af naturlig gær og mikroorganismer i trækar, for til sidst at blive destilleret i en kobberkedel.

Denne unikke fremstillingsproces er nedarvet i generationer af mezcalilleros.

Mezcal_Profano_Mexican heart

Mezcal Pofano

Denne mezcal er modnet i 8 år og har en let røget smag med en naturlig og blød smag af agave, urter og fugtnoter.

Mexicansk_mezcal

Mezcal Fervor

Mezcal Fervor har en aroma af frugt og læder. Denne mezcal har flere jordnoter som komplimenteres af noter fra grøn agave, mentol, anis og peber.

Produktbillede af den store agavepakke med de bedste agavespiritus. Fremvisning af 4 produkter

Prøv pakken med det bedste agave alkohol

Prøv det bedste agavespiritus Mexico har at byde på med Den store agave pakke. Her kan du prøve en mezcal, to tequlias og en bacanora.

Med denne pakke kan du opleve agavenoter i flere forskellige typer alkohol med udbyttet af hver deres fremstillingsproces.

Scroll to Top