Ægte mexicansk agavesirup
Agavesirup stammer fra Mexico, og fås typisk i en lys og en mørk udgave. Forskellen på lys og mørk agavesirup er den art af agave der er blevet brugt, samt i hvor høj grad siruppen er filtreret.
Agave planten, som bruges til agavesirup, vokser i tropiske og subtropiske klimaer, som er meget tørre. Den agavesirup som vi forhandler her, er dyrket i Mexico.
Navnet ”Agave” betyder storslået eller fremragende, hvilket beskriver planten når den er i blomst meget godt. Agaveplanten, som bruges til at lave agavesirup, er en urteagtig plante, som har en kort overjordisk stængel. Dens blade er samlet i tætte rosetter, bladene er meget kødfulde, læderagtige, spidse og sidst men ikke mindst fiberholdige. Bladene indeholder styrkevæv, som gør at de ikke falder sammen, hvis der er tørke.
En agaveplante blomstrer først efter mange år, men når den endeligt blomster, så danner den på få uger en 2-8 m høj blomsterstand, som har mange sidegrene og enten hvide eller gule blomster på. Det er et smukt syn.
For at producere agavesirup, tager man saften fra agave planten og koger den ind til en sirup.
Agavesirup kan bruges til mange ting
Agavesirup er et naturligt sødemiddel, som kan bruges til mange forskellige ting. Det kan både bruges til bagning, i drinks og som topping til for eksempel skyr og pandekager.
Agavesirup har en unik sødeevne, faktisk er agavesirup halvanden gang sødere end hvidt sukker.
Den agavesirup vi forhandler hos Mexican Heart, bliver produceret i San José, som er en lille by i Mexico. Agavesiruppen har en lækker bolche agtig smag og aroma, og den er perfekt til drinks eller som topping.