Agave Tequila – en mexicansk legende  

Mexican Heart forhandler et stærkt udvalg af den populære agave tequila. Traditionelt er tequila inddelt i fem forskellige kategorier eller lagringer: Blanco/Plato, Reposado, Anejo, Extra anejo og Joven.

Hos Mexican Heart har vi primært fokus på import af ægte mexicansk agave tequila, som ikke må tilsættes smagsstoffer. Både tequila blanco, tequila reposado og anejo tequila er genuin agave tequila, hvor du er sikker på at få en ægte premium tequila hjem i barskabet.

Agave tequila ved vandet

For at man må anvende navnet ”Tequila” på en spiritusflaske, er det et krav at den stammer fra en af de fem mexicanske stater, hvor den blå agaveplante dyrkes. Hjørnestenen for produktion og destillering af enhver agave tequila. Disse fem stater er Jalisco, Nayarit, Guanajuato, Michoacan og Tamaulipas. Der eksisterer fortsat over 100 spritfabrikker i Mexico, der tilsammen producerer mere end 900 forskellige tequila brands. Med Mexicos mangeårige tradition for produktion af agave spiritus i ypperlig kvalitet, er det fortsat en særdeles populær eksportvare, der eksporteres til store dele af verden.

Tequila reposado

Tequila reposado udvindes fra den legendariske mexicanske agaveplante, og denne tequilavariant har rødder i Jalisco i det mexicanske højland. Når agaveplanten skal anvendes til tequilaproduktion, høstes planten først når den er fuldmoden, og herefter bages den i stenovne og ligges dernæst til gæring i åbne trækar inden den endelige destillering. En tequila reposado lagres fra to måneder og op til et år, der er medvirkende til at udvikle tequilaens gyldne farve.  

Køb ægte mexicansk tequila reposado direkte importeret fra Jalisco lige her hos Mexican Heart:

Tequila blanco

En tequila blanco er den originale variant af tequila, og er en klar spiritus, der er ulagret og under tres dage gammel. Smagen af en tequila blanco kan sagtens variere alt efter destilleri, og om hvorvidt der er tale om en 100% destillering fra agaveplanten. For at gøre en tequila blanco mere blød og rund i smagen, vælger nogle destillerier at lade tequilaen hvile på egetræsfade i maksimalt tredive dage. Råstoffet i tequila blanco er det, der kan udvindes til andre tequilavarianter som reposado og anejo.

Se vores udvalg af tequila blanco lige her.

Anejo tequila

Anejo er den spanske betegnelse for ”ældet” eller ”moden”, og det passer perfekt på anejo tequila, der netop er den variant af tequila, der modnes længst tid på fad. Lagringen af en anejo tequila varierer fra et år og helt op til tre år, som også er grunden til at anejo tequila er den tequila med den dybeste gyldne glød i farven. Inden for segmentet af agave spiritus, er anejo tequila en virkelig deluxe spiritus, der præsenterer stærke og varierede smagsoplevelser.  
Køb din næste anejo tequila her i shoppen:

Smagspakker med agavespiritus

Lige nu har vi tilbud på den store agavepakke, hvor du får en repræsentativ og spændende guidet tour i mexicansk agave spiritus. Denne pakke med agave spiritus indeholder fire flasker med fire forskellige mexicanske agave spiritusser: en tequila blanco, en tequila reposado, en bacanora og en mezcal. Find den store agavepakke her.

Scroll to Top