Hjemmelavet mole

Mole er en mexicansk chili sovs som findes i mange forskellige varianter afhængig af hvilken chili der er brugt. Den er kendt for at være lavet med chokolade og chili – uden at være en dessertsovs.

Enchiladas med mole sauce

Molens historie

Mole er en mexicansk chili sovs som findes i mange forskellige varianter afhængig af hvilken chili der er brugt. Den er kendt for at være lavet med chokolade og chili – uden at være en dessertsovs.

Historisk set er rettet opstået i præ-spansktalende tid og blev oprindeligt kaldt mulli. Der er i Mexico to stater der hævder at stedet for molens oprindelse, Puebla og Oaxaca. Uanset dens oprindelse, har mole gennem årene været stærkt påvirket af lokale præferencer og familietraditioner som eksempelvis denne mole fra Mexican Heart som er min mors opskrift og den jeg er vokset op med i Mexico. Så den skulle selvfølgelig indgå i vores produktsortiment, i det den er lækker og nem at tilberede. 

Mole er et arkaisk ord for mix og er dermed et udtryk for at være en sovs lavet med ingredienser man havde på hånden. I denne forstand er mole også blevet et symbol på foreningen mellem mexicansk og europæisk kultur, fordi den sammenbringer ingredienser herfra. Derfor er retten i dag et kulinarisk symbol på Mexicos mestizaje som netop er denne fusion af kulturer.

Nem Mexicansk Mole

Mexican Heart har lavet et produkt til en nem og hurtig mole. Det er en let krydret mole med søde noter og er sammensat af ingredienser af bedste kvalitet. Husk du kan tilsætte mere chokolade hvis du synes eller ønsker den mindre stærk.

Med vores Mole får du en lækker nem mole på 15 minutter. Det er noget af en tidsbesparelse da en mole lavet helt fra bunden nemt kan tage mellem 2-3 timer at lave.

Sådan serveres mole

Mole er en fantastisk sovs som kan bruges i mange forskellige retter som enchiladas. Mole er særligt god i retter med kylling, rejer og svinekød. 

Ønsker du at bruge Mole i veganske retter er den særligt velegnet over ris. 

Prøv vores nemme mole

Scroll til toppen