Hjemmelavet salsa verde fra et ægte mexicansk køkken

Salsa verde

Prøv denne traditionelle salsa verde casera opskrift med Tomatillos og serrano chili. Det er lige som du finder den i Mexico. Det er en frisk grøn tomat og chili salsa som er nem at tilpasse.

Tomatillas den centrale del af salsa verde

Tomatillos er en skaltomat som bruges meget i den mexicanske madlavning og er særligt kendt for at være den primære ingrediens i salsa verde. Tomatillos er ikke en almindelig grønsag du finder i de danske supermarkeder. Derfor har Mexican Heart hentet syltede og tørrede tomatilos hjem som du kan finde her på hjemmesiden.

edward howell Of0TWmWlOeE unsplash

Styr hvor stærk din salsa skal være

Salsa er ofte i mexicansk madlavning lavet med chili. Det ses ofte at den laves med Poblano chili, jalapenos eller serrano chili. Vores færdige salsa verde er lavet med serrano chilier og er en perfekt blanding mellem den friske smag af tomatillos og chili.

Du kan tilpasse vores opskrift efter hvor stærkt du kan lide din salsa ved at vælge en mere eller mindre stærk chili. Skal du have den helt milde salsa verde, skal du bruge Poblano chili frem for serrano chili. Det er en mild chili der en fantastisk smag uden at være særlig stærk.

Er du derimod en der elsker det meget stærkt kan du i stedet tilføje ekstra serrano chillier til din salsa. Bruger du vores tørret serrano chili er det vigtig at du fjerner stilk og kerner inden de lægges i blød i kogende vand.

Tilpas opskriften til dine behov

Denne opskrift er nem at eksperimentere med og skifte ingredienser ud. Vil du prøve lave en rød tomat salsa kan du skifte tomatillos ud med røde tomater. Her anbefaler vi at riste dem i ovnen først og fjerne skinnet inden de kommer i blenderen.

Ingredienser

Tomatillos 822 gram
1 tsk. tørret serrano chili
1 stort hvidløg
Koriander kviste
Salt

Fremgangsmåde

Trin 1: Fjern eventuelle stilke og kerne fra den tørrede serranoi chili. Skyl herefter chilierne og læg dem i skål med kogende vand i 5 minutter.

Note: Du kan vælge at lave salsaen i blender eller med morter og støde salsaen i stedet. Det er klart den hurtigste og nemmeste metode at bruge blender.

Trin 2: Hæld væden fra tomatillas og serrano chili.

Trin 3: Blend alle ingredienser sammen.

Trin 4: Smag salsaen til med salt.

Note: Salsaen kan holde sig op til en uge i køleskabet i en lufttæt beholder.

Buen provecho!

Serveringsforslag

Brug denne salsa verde i et udvalg af mexicanske retter. Vi kan varmt anbefale at bruge den til enchaladas, tacos og nachos.

Serverings tip: Brug en spiseske eller to i din guacalmole – god chili salsa og guacamole går nemlig rigtig godt sammen.

daniel lloyd blunk fernandez 14FSe2g8mhE unsplash

Find produkterne her

Scroll til toppen