...

Hjemmelavet salsa verde

Prøv denne traditionelle salsa verde casera opskrift med Tomatillos og serrano chili. Det er lige som du finder den i Mexico. Det er en frisk grøn tomat og chili salsa som er nem at tilpasse.

Tomatillos den centrale del af salsa verde

Tomatillos er en skaltomat som bruges meget i den mexicanske madlavning og er særligt kendt for at være den primære ingrediens i salsa verde. Tomatillos er ikke en almindelig grønsag du finder i de danske supermarkeder. Derfor har Mexican Heart hentet syltede og tørrede tomatilos hjem som du kan finde her på hjemmesiden.

Styr hvor stærk din salsa verde skal være

Salsa er ofte i mexicansk madlavning lavet med chili. Det ses ofte at den laves med Poblano chili, jalapenos eller serrano chili. Vores færdige salsa verde er lavet med serrano chilier og er en perfekt blanding mellem den friske smag af tomatillos og chili.

Du kan tilpasse vores opskrift efter hvor stærkt du kan lide din salsa ved at vælge en mere eller mindre stærk chili. Skal du have den helt milde salsa verde, skal du bruge Poblano chili frem for serrano chili. Det er en mild chili der en fantastisk smag uden at være særlig stærk.

Er du derimod en der elsker det meget stærkt kan du i stedet tilføje ekstra serrano chillier til din salsa. Bruger du vores tørret serrano chili er det vigtig at du fjerner stilk og kerner inden de lægges i blød i kogende vand.

Syltet tomatillos i sylteglas. Perfekt til salsa verde.
Tomatillo salsa verde

Tilpas salsa verde opskriften til dine behov

Denne opskrift er nem at eksperimentere med og skifte ingredienser ud. Vil du prøve lave en rød tomat salsa kan du skifte tomatillos ud med røde tomater. Her anbefaler vi at riste dem i ovnen først og fjerne skinnet inden de kommer i blenderen.

Ingredienser til salsa verde

Fremgangsmåde

Trin 1: Fjern eventuelle stilke og kerne fra den tørrede serrano chili. Skyl herefter chilierne og læg dem i skål med kogende vand i 5 minutter.

Note: Du kan vælge at lave salsaen i blender eller med morter og støde salsaen i stedet. Det er klart den hurtigste og nemmeste metode at bruge blender.

Trin 2: Hæld væden fra tomatillos og serrano chili.

Trin 3: Blend alle ingredienser sammen.

Trin 4: Smag salsaen til med salt.

Note: Salsaen kan holde sig op til en uge i køleskabet i en lufttæt beholder.

Buen provecho!

Serveringsforslag

Brug den grønne salsa verde i et udvalg af mexicanske retter. Vi kan varmt anbefale at bruge den til enchiladas, tacos og nachos.

Serverings tip: Brug en spiseske eller to i din guacalmole – god chili salsa og guacamole går nemlig rigtig godt sammen.

Enchiladas med salsa verde.

Find produkterne her

Find inspiration til flere mexicanske opskrifter

Guacamole med tomater, løg og koriander i en skål

Guacamole opskrift

Nyd smagen af en autentisk guacamole fra det mexicanske køkken med vores opskrift på hjemmelavet guacamole – en cremet avocado-dip fyldt med smag fra friske

Se opskrift »
Quesadillas opskrift - Mexican Heart

Quesadillas opskrift 

Nyd autentisk mexicansk mad med vores opskrift på sprøde og smagfulde quesadillas, fyldt med ost og lækre ingredienser, perfekt som snack eller hovedret.  30 min.

Se opskrift »
Enchiladas med kylling i en chilisauce

Enchiladas kylling

Forkæl dig selv med autentisk mexicansk mad gennem vores opskrift på enchiladas med kylling – en klassisk og elsket variant, der kombinerer saftigt kyllingekød, smeltet

Se opskrift »
Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.