Hjemmelavet tortillas

dennis schrader Mu5bsvdGvy8 unsplash

Lav dine egne hjemmelavede tortillas med denne mexicanske opskrift. Det er super nemt at lave dine egne tortillas – Og så smager de fantastisk frisklavet.

Med denne opskrift får du lækre tortillas lavet på majsmel. Det betyder også at dine hjemmelavede tortillas er glutenfri. Disse tortillas er perfekte til mexicanske tacos eller enchiladas.

Lav dine egne tortillas med disse enkle trin

Ingredienser

Sådan gør du
Trin 1: Hæld melet i en skål og tilsæt langsomt det varme vand. Det er ikke sikkert at alt vandet skal tilsættes. Det vigtigste er at tilsætte nok vand til at dejen ikke klistre når den er æltet.

Trin 2: lad dejen hvile i 2 timer i køleskabet. Dæk den gerne med film sådan at dejen ikke tørre ud.

Trin 3: Ælt dejen igen og del den i boller af 50 gram.

Trin 4: bollerne skal nu laves til pandekager. Dette kan du gøre med en køkkenrulle eller en tortillaspresse. Det nemmeste og hurtigste er klart tortillaspressen. Hvis du bruger en tortillaspresse anbefaler vi at bruge et stykke bagepapir mellem tortillaspressen og dejen. Dette gør det nemt at overføre pandekagen til panden bagefter.

Trin 5: Pandekagerne skal nu varmes på panden. Panden skal varmes op med fuld varme og derefter sættes på mellem til lav varme. Når dette er gjort, lægges tortillas på panden en ad gangen. Når overfladen bliver tør og skifter en farve er den klar til at blive vendt. Det tager normalt 30 – 50 sekunder pr. tortillas.

Find produkterne her:

Scroll til toppen