Pozole er en mexicansk gryderet, med hvide majs. Pozole er ofte lavet med svinekød som i denne opskrift.
Ingredienser
- 1 dåse majs til pozole
- 1 kilo nakkefilet og 1 skank, eller noget andet kød med ben
- 6 guajillo chillier
- 6 ancho chilier
- 1 mellem løg
- 4 store hvidløgsfed
- 4 små laurbærblade
- Mexicansk oregano
- Lime
- Radiser
- Piquin powder – lime
- Salat
Fremgangsmåde
Tilbehøret
- Skyl majskernerne og fjern den mørke del, som er det, der binder majskernerne til kolben; det er vigtigt at gøre dette, for ellers vil majskernerne ikke åbne sig.
- Majsen koges med et mellemstort løg og et helt hvidløg, begge halveret, i en gryde med vand, der dækker majsen cirka 10 centimeter.
- Hvis der er brug for mere vand undervejs, dette skal altid være varmt.
- Når majsen begynder at åbne sig, tilsætter vi kødet i stykker, laurbærbladene og salt.
Saucen
- Chilierne åbnes på langs og stilken og kernerne fjernes. De skylles og lægges i kogende vand i ca. 15 minutter, til de er bløde.
- De hældes op i blenderen med 6 hvidløgsfed, et halvt løg, oregano og salt efter behov.
- Salsaen af chillerene sies, og hældes i en gryde med lidt olie, under konstant omrøring. Lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.
- Når kødet er blødt, kommer man salsaen i gryden og lader den simre i yderligere 20 minutter.
- Kødet tages op af gryden og strimles groft, lægges tilbage i gryde og så er pozolen klar til servering.
Serveres i en dyb skål og drysses med fint hakket løg, tyndt skåret radiser, fint hakket salat og mexicansk oregano, som knuses i hænderne inden den drysses over pozole. Og til sidst nogle (eller mange) dråber limesaft og piquin powder-lime.
TIP server med sprøde Tosdados.
Buen provecho!