Pozole rojo

Nyd en lækker pozole – en mexicansk gryderet med hvide majs og svinekød. 

Pozole rojo er en traditionel mexicansk suppe med dybe historiske rødder, der stammer fra præcolumbiansk tid. Oprindeligt blev retten tilberedt af aztekerne og andre indfødte folk som en rituel mad, ofte forbundet med religiøse ceremonier. Den blev lavet med hominy (alkaliske behandlede majskerner) og kød. Siden den spanske kolonisering blev den lavet med svinekød.

Med tiden udviklede pozole sig til en vigtig del af det mexicanske køkken, og pozole rojoden røde version med tørrede chilier som guajillo eller ancho – er især populær i det sydlige og centrale Mexico. Den serveres ofte ved festlige lejligheder, som f.eks. uafhængighedsdagen eller familiefester, og symboliserer både tradition og fællesskab.

Pozole rojo

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tilbehøret

  1. Skyl majskernerne og fjern den mørke del, som er det, der binder majskernerne til kolben; det er vigtigt at gøre dette, for ellers vil majskernerne ikke åbne sig.
  2. Majsen koges med et mellemstort løg og et helt hvidløg, begge halveret, i en gryde med vand, der dækker majsen cirka 10 centimeter.
  3. Hvis der er brug for mere vand undervejs, dette skal altid være varmt.
  4. Når majsen begynder at åbne sig, tilsætter vi kødet i stykker, laurbærbladene og salt.

Saucen

  1. Chilierne åbnes på langs og stilken og kernerne fjernes. De skylles og lægges i kogende vand i ca. 15 minutter, til de er bløde.
  2. De hældes op i blenderen med 6 hvidløgsfed, et halvt løg, oregano og salt efter behov.
  3. Salsaen af chillerene sies, og hældes i en gryde med lidt olie, under konstant omrøring. Lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.
  4. Når kødet er blødt, kommer man salsaen i gryden og lader den simre i yderligere 20 minutter.
  5. Kødet tages op af gryden og strimles groft, lægges tilbage i gryde og så er pozolen klar til servering.

Servering

Pozole Rojo serveres i en dyb skål og drysses med fint hakket løg, tyndt skåret radiser, fint hakket salat og mexicansk oregano, som knuses i hænderne inden den drysses over pozole. Og til sidst nogle (eller mange) dråber limesaft og piquin powder-lime.

TIP: server med sprøde Tosdados.

Buen provecho!

Find produkterne her

Find inspiration til flere mexicanske opskrifter

Guacamole med tomater, løg og koriander i en skål

Guacamole opskrift

Nyd smagen af en autentisk guacamole fra det mexicanske køkken med vores opskrift på hjemmelavet guacamole – en cremet avocado-dip fyldt med smag fra friske

Se opskrift »
Quesadillas opskrift - Mexican Heart

Quesadillas opskrift 

Nyd autentisk mexicansk mad med vores opskrift på sprøde og smagfulde quesadillas, fyldt med ost og lækre ingredienser, perfekt som snack eller hovedret.  30 min.

Se opskrift »
Enchiladas med kylling i en chilisauce

Enchiladas kylling

Forkæl dig selv med autentisk mexicansk mad gennem vores opskrift på enchiladas med kylling – en klassisk og elsket variant, der kombinerer saftigt kyllingekød, smeltet

Se opskrift »
Scroll to Top