Tørret chili fra Mexican Heart
Hvis din madlavning skal have et spicy pift, så er tørret chili det helt rigtige at bruge.
Det er forskelligt hvordan man tørrer chili, der er nemlig mange forskellige måder at gøre det på. Du kan for eksempel soltørre chili. Dette gør man ved at lægge dem et solrigt og luftigt sted. Man kan også hænge chili på en snor, og lade dem tørre på den måde – dette kaldes ristas, og er den metode man ofte anvender i Mexico.
Når du skal bruge tørret chili i din madlavning, så skal den lige bløde op i kogende vand først. Kog blot noget vand og lad chilierne ligge i 5-10 minutter, så er de klar til brug.
Tørret chili kan bruges i al slags mad, både til ægte mexicanske retter, men også til at spice enhver anden ret op.
Stort udvalg af tørret chili
Hos Mexican Heart forhandler vi et hav af forskellige slags tørrede chilier. Ens for dem alle er, at de er tørret i Mexico, hvorefter vi har importeret dem til Danmark.
Tørret chili - Ancho
Hos os kan du blandt andet købe tørret Ancho chili, som inden den bliver tørret er en poblano chili – derefter kaldes den en ancho chili. Den tørrede chili har en meget krydret smag, samt en aroma af kaffe, chokolade, rosiner, svesker og lakrids. Den kan bruges i alle slags retter, men den tørrede chili er god til salsa og mole (Chokoladesauce).
Tørrede chilier – Arbol
Den tørrede arbol chili er en mexicansk chili, som er meget populære i mexicanske retter. Den er god til for eksempel chili salsa og mange gryderetter.
Tørret chili – Chipotle
Tørret chipotle chili er en jalapeños chili, der bliver tørret. Den kan med fordel bruges i gryderetter, til adobo sauce eller i chili salsa. Den er også meget god at blande med mayonnaise, så du får en lækker chipotle mayo.
Guajllo chili – tørret
En guajillo chili hedder, inden den bliver tørret, en mirasol chili. Den har en meget frugtig smag, med noter af grøn the og krydderier. Den er et absolut must, når du laver pozole, chili salsa og forskellige marinader.
Skal den tørrede chili være ekstra stærk?
Hvis du er på jagt efter en meget stærk chili, så er det en tørret habanero chili du skal have fat i. Den er nemlig en af de stærkeste chilier der findes. Når en habanero chili er umoden, så er den grøn – og efterhånden som den modnes, kan den få forskellige farver. Typisk bliver den orange eller rød.